Help! We kunnen niet meer met elkaar praten…..

Help! We kunnen niet meer met elkaar praten…..

Als jullie relatie niet meer lekker loopt en er misschien zelfs aan een scheiding wordt gedacht kan de wanhoop en frustratie toeslaan. Waarom lukt het niet meer om een goed gesprek met elkaar te voeren zonder dat er verwijten over en weer worden gemaakt en zonder dat heftige emoties de boventoon voeren? Waar is de tijd gebleven dat je elkaar zonder moeite aanvoelde en begreep?

Vaak zie ik als familie mediator/coach mensen aan mijn tafel die moe zijn van de strijd en verdrietig zijn over de verloren verbinding. Het lukt niet meer om echt en oprecht naar elkaar te luisteren en te horen wat de ander nou eigenlijk tegen je zegt of aan je vraagt. Je bent vanuit de stress situatie te druk met je eigen aannames, oordelen en mening. Hierdoor blokkeert betekenisvolle communicatie en is een goed gesprek niet meer mogelijk. Er is aan beide kanten sprake van “overleven” vanuit oude, vastgeroeste patronen in gedrag. Gedrag dat niet altijd helpt om daar te komen waar je wilt zijn. Inzicht in dit proces en bewustwording van je eigen gedrag in denken en doen helpt heel goed om jezelf weer op de rit te krijgen. Van daaruit is het veel makkelijker om ook weer op een positieve manier in gesprek te komen met de ander.

Als je middenin een relatiecrisis zit of aan en scheiding denkt is het de moeite waard om onder begeleiding het gesprek weer samen aan te gaan. Om te ontdekken of er nog toekomst zit in de relatie of dat de partnerrelatie toch op een respectvolle manier moet worden afgehecht met oog voor ieders belangen, wensen en behoeftes. Zeker als er kinderen betrokken zijn is het -in al het verdriet van een scheidingssituatie- voor hen een groot cadeau als het jullie als ouders lukt om in goed overleg en met respect voor wat er was, is en zal zijn, uit elkaar te gaan.

Het aangaan van een dergelijk traject vergt moed en inzet, maar is bewezen de moeite waard. Ik nodig jullie van harte uit om contact op te nemen voor een eerste vrijblijvende kennismaking zodat we samen kunnen onderzoeken wat ik in mijn rol als coach, mediator en advocaat voor jullie kan betekenen.

Terug naar overzicht