Indexering alimentatie 1,9%

Indexering alimentatie 1,9%

Ieder jaar wordt door de overheid bepaalt met welk percentage de bedragen aan kinder- en partneralimentatie zullen stijgen om zo de waarde van de alimentatiebedragen in balans te houden met de inflatie. Voor 2022 is het wettelijk indexeringspercentage bepaald op 1,9%.

Dat betekent dat alle alimentatiebedragen met ingang van 1 januari 2022 met 1,9% stijgen. Deze verhoging gaat niet vanzelf. Als je alimentatie betaalt zul je zelf de bedragen die je verschuldigd bent moeten verhogen met 1,9%, waarbij je eventueel je automatische betalingsopdracht weer voor een jaar zult moeten aanpassen. Als je alimentatie ontvangt is het zinvol even contact te leggen met de persoon waarvan je de alimentatie krijgt om de ander te informeren over de verhoging.

Op de site van het LBIO staat een handige rekentool om het nieuwe alimentatiebedrag uit te rekenen.

Als het alimentatiebedrag niet wordt aangepast of je komt er samen niet uit, dan kun je contact opnemen met SPOOR60. Misschien is dit ook een goed moment om te onderzoeken of de alimentatie nog wel in lijn is met jullie huidige situatie.

Wij kijken graag met je mee op zoek naar een oplossing, waarbij we snel een herberekening van de alimentatie voor je kunnen maken.

Terug naar overzicht