Terug van vakantie, alles bij het oude of tijd voor verandering?

Terug van vakantie, alles bij het oude of tijd voor verandering?

Langzamerhand lopen de vakanties naar een einde en keert iedereen terug naar huis. Wordt het al snel business as usual met werk, school en dagelijkse besognes, of is het tijd voor verandering, het doorbreken van patronen en durf je dat aan?

De vakantie is bij uitstek een periode om rustig na te denken en te reflecteren of wat er de afgelopen periode allemaal is gebeurd. Het leven en de waan van alledag komt tot stilstand en er is tijd om te ontdekken hoe je je voelt. Wat ging er goed en wat kan er anders of beter? Liep je relatie/huwelijk al een tijdje niet lekker en heb je voor jezelf de knoop doorgehakt je relatie/je huwelijk te beëindigen, dan is dat een lastig besluit met grote gevolgen. Er komt heel wat bij kijken als je niet meer verder wilt met je partner. Op emotioneel vlak, maar ook op praktisch gebied. Het is niet meer dan logisch dat je je goed wilt laten informeren over de gevolgen van een besluit om je relatie of je huwelijk te beëindigen. Informatie is ook nodig om je beslissing op de juiste gronden te kunnen nemen.

Met al je vragen over het beëindigen van je relatie/huwelijk kun je bij ons, SPOOR60 terecht. Wij helpen je graag wegwijs in de wirwar van wettelijke kaders, regels en richtlijnen, maar ook en vooral ondersteunen wij je graag in het emotionele proces. Scheiden is rouwen, je neemt afscheid van een liefdesrelatie en een periode uit je leven.

Het is zaak de tijd te nemen de relatie met je partner goed en respectvol af te hechten. Het is door alle emoties vaak lastig nog goed naar elkaar te luisteren en echt en oprecht te horen wat de ander bedoelt en zegt. Het risico op escalatie van de problemen ligt op de loer. Met de juiste begeleiding en sturing lukt het vaak in korte tijd elkaar weer goed te verstaan en te begrijpen. Daarna kunnen de praktische zaken die bij een scheiding komen kijken vaak redelijk eenvoudig met elkaar afgesproken worden.

Ben jij in de vakantieperiode tot een besluit gekomen om te scheiden van je partner of heb je twijfels over de impact van de gevolgen van een scheiding? Maak een afspraak voor een gratis eerste gesprek en dan kunnen we samen bekijken wat wij voor jou kunnen betekenen in dit lastige proces.

Terug naar overzicht